Elektronikus ügyintézés Kisdombegyház Község Önkormányzatánál

Energetikai felújítás

TÁJÉKOZTATÓ
KISDOMBEGYHÁZ KÖZSÉGHÁZA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00028
Kedvezményezett: KISDOMBEGYHÁZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Konzorciumi partner: Békés Megyei Önkormányzati Hivatal
Projekt címe: Kisdombegyház községháza épületének energetikai felújítása
Megítélt támogatás: 60.814.568 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2018.10.31.

Energetikai pályázat

Az épület több ütemben épület, legkorábbi szerkezetei 1975-ben, Kisdombegyház területén közigazgatási funkciót lát el. Az épületben található a Magyar Posta területi kirendeltsége is. A Kossuth utcai szárny és a Rákóczi utcai beforduló épületszárny kisméretű tégla falazattal épült, borított gerendás fa födémmel, magastetővel.

A beruházás során sor kerül a termikus burok korszerűsítésére, a fűtési és a HMV rendszer teljes rekonstrukciójára, napelemes rendszer telepítésére, valamint az akadálymentesítés keretén belül a megközelítés és a használat korlátozott kiszolgálására. Az épület homlokzati felületei a szükséges vakolatjavítást követően teljes homlokzati hőszigetelő rendszert kapnak.

Az épület homlokzati nyílászáróit ötkamrás, műanyag profilos, 3 rétegű üvegezéssel, szerelt nyílászárókra cseréljük. A padlásszinti közlekedés biztosítására a közlekedősávban terhelhető lapok kerülnek elhelyezésre. A szigetelést a tetőcserepeken bejutó csapadéktól páraáteresztő alátéthéjazat védi, melynek toldásait felületfolytonosítani szükséges.

Az épület fűtési hőigénye 20,0kW, melyhez még hozzáadódik a melegvízkészítés hőigénye. A fűtési rendszert időjáráskövető szabályozással látjuk el. A fűtési rendszer kétcsöves radiátoros fűtés lesz. A hőleadókat termosztatikus radiátorszeleppel, visszatérő szeleppel és termosztatikus fejekkel tervezzük felszerelni, melyek biztosítják a rendszer előzetes beszabályozását és a helyiségenkénti szabályozást. A használati melegvizet egy a kazánnal egybeépített rétegtároló biztosítja. Az épület elektromos energiaigényének kiszolgálására 3,5kWp teljesítményű napelemes rendszer kerül telepítésre az épület tetőszerkezetére, mely inverteren keresztül kapcsolódik az elektromos hálózathoz. A rendszer csaknem teljes egészében kiváltja az épület elektromos energia szükségletét.

Az akadálymentesítés keretében az épület megközelítése biztosított. A bejutást követően a közlekedőterekben a belső felületek kontrasztos kialakítása, valamint jól látható feliratok segítik majd a tájékozódást. Az épületben jelenleg 1db női-férfi vizesblokk található, mely átalakítással sem alkalmas akadálymentes használatra, mivel a megközelítése nem biztosítható a szűk folyosón. Ezért egy új vizesblokkot tervezünk kialakítani a bejárattól balra található folyosóvégen. A mosdók felszereltsége: akadálymentes fali wc, akadálymentes kézmosó, tükör, fix és mozgatható kapaszkodók.