Intézze ügyeit elektronikusan! Segítség az elektronikus ügyintézés használatához
Elektronikus ügyintézés Kisdombegyház Község Önkormányzatánál

Energetikai felújítás

MEGVALÓSULT A KISDOMBEGYHÁZI KÖZSÉGHÁZA ÉPÜLETÉNEK ENERGIAHATÉKONYSÁGI CÉLÚ KORSZERŰSÍTÉSE

Energetikai pályázat

Kisdombegyház Község Önkormányzata a TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00028 „Kisdombegyház községháza épületének energetikai felújításacímű pályázat keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A községháza épülete energetikai szempontból elavult volt, a fejlesztés előtt az energetikai minőség szerinti besorolása „JJ”, azaz „kiemelkedően rossz” minősítésű volt. Az épület a fejlesztés eredményeképpen immár „CC”, azaz „korszerű” energetikai besorolással rendelkezik.
A fejlesztés által csökkent a szén-dioxid kibocsátás mértéke, és a fejlesztés egyúttal hozzájárult az épület energiahatékonyabb működtetéséhez is. A beruházás által javultak az intézmény működési feltételei, valamint a szolgáltatásokat igénybe vevők, valamint az ott dolgozók munkakörülményei.
A projekt során, az épület működési költségének csökkentése, valamint a fenntarthatóbb működtetés érdekében az alábbi energetikai fejlesztések valósultak meg:

– Utólagos külső oldali hőszigetelés
– Födém szigetelés
– Napelemes rendszer telepítése (3,7 kW teljesítmény)
– Fűtéskorszerűsítés, egyéb gépészeti korszerűsítés
– Nyílászáró csere / korszerűsítés

Ezen kívül, a projekt megvalósítása során szükséges, úgynevezett projektarányos akadálymentesítés is megtörtént. A projekt további, hosszú távú céljaként a hatékony energiafelhasználás ösztönzése, illetve az ehhez kapcsolódó szemléletformálás lett meghatározva.

A megvalósítás helyszíne: 5837 Kisdombegyház, Kossuth utca 77.
Projekt összköltségvetése: 60,81 millió forint
A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2020.12.31.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt befejezési dátuma: 2020. 12.31.